Masters World Cup 2018 og 2019

Av Elin Naalsund | 2017-02-07 15:59

 

Masters World Cup 2018:

Minneapolis klar for Masters-leker

En spennende – og etterlengtet – modernisering skjer når USA om et år inviterer til Masters World Cup. De som ikke har anledning til å være med alle åtte dagene, kan velge seg ut noen renn og så reise hjem.

Tekst: Elin Naalsund

Dette ble bestemt på årsmøte i WMA (World Masters XC Ski Association) i Minneapolis i slutten av september 2016. Vår forening var representert med Marit Ramsli og Elin Naalsund.

Rennene går i Theodor Wirth Park i Minneapolis i dagen 19.–26.januar 2018.  Det er en park og golfbane, ca. 10 minutters kjøretur fra de aktuelle hotellene.  Det blir satt opp shuttlebusser.

Det blir fine løyper, motbakkene er brattere enn utforkjøringene.  Skulle det bli snømangel, lager de snø.

 

Flere hotell å velge mellom

Det er fire hotellmuligheter.  Vi bodde på et av dem, Hyatt Regency-Downtown Minneapolis.  De andre var like i nærheten, ca. seks-sju minutter fra stadion.

Det hotellet vi bodde på, har rom nok til alle WMA-deltakerne.  Vi ønsker at alle kan bo der og venter på pris. Det var for øvrig ingen stor forskjell på hotellene.  Alle hadde dobbeltrom med to kjempesenger, noen rom hadde ekstra sofa/seng.

I Minneapolis sentrum har man anlagt en  ”Sky Walk” mellom bygningene.  Man kan komme seg rundt uten å være på gateplan – og uten å bli våt om det regner.

For ytterligere informasjon, se www.MWC2018.com

 

Velg renn selv

Nytt i 2018 er at hvis man ikke ønsker å være borte så mange dager som MWC varer, kan man melde seg på en distanse i begge stilarter og en distanse i en stilart, slik at man kan få gått tre renn, f.eks. første dag 15 km klassisk, dag to 15 km fri, og tredje dagen 10 km i en av stilartene. Eller man kan velge å gå de tre siste rennene.

Etter dag 3, altså dagen før hviledagen, blir det i et rom ved siden av premieutdelingen en slags bankett med mat og drikke, dans og mingling.

Det samme vil skje etter siste dag, slik at det blir to minibanketter.

 

Bildetekster:

Parken i Minneapolis er mye brukt til skigåing vinterstid.

 

En dag uten trening? Det er rike muligheter for inneaktiviteter på hotellet.

 

Noe du mangler. Hotellbutikken holder åpent.

 

(Ny liten sak:))

Stor norsk tropp til Klosters

Hele 67 norske løpere er påmeldt til årets Masters World Cup (MWC) i Klosters i Sveits. Rennene går i perioden 2.–11.mars. De nye reglene for lengde på staver vil ikke gjelde for disse rennene.

Klosters er blant Sveits’ mest mondene skisteder, og ledsagere vil ha mer enn nok å fordrive tida med mens konkurransene pågår.

Deltakelse i MWC-lekene krever at du har fylt 30 år og at du har medlemskap i Masters Langrenn Norge. Det koster 250 kroner året.

 

MWC-lekene 2019

på Beitostølen

 

Forberedelsene til at Norge og Beitostølen skal arrangere Masters World Cup (MWC) i 2019 pågår for fullt. Løypetraseene er alt stukket ut, innkvartering av løperne er i orden og det sosiale rundt arrangementene er tatt hånd om.

På Beitostølen blir det som i Minneapolis i 2018, anledning til å velge seg ut de renn man ønsker å delta i. Det betyr at langt flere vil få anledning til å delta. Også her vil aldersgrensen nedad være 30 år, oppad er det ingen grense. Det er femårsklasser.

Det er fritt fram for alle å melde seg på, under én forutsetning: At du er medlem av Masters Langrenn Norge.

Hvordan du tegner medlemskap er omtalt annet sted i bladet.