Vellykket veteran-VM 2013

Av Elin Naalsund | 2013-02-26 15:19

 Masters World Cup (veteran-VM) i Asiago 2013.

Et flott VM I fantastiske omgivelser.

Vi var til sammen 50 norske deltakere.  31 av oss reiste fra Oslo torsdag 24. februar og ankom Asiago fredag morgen ved ett-tiden.  Vi som bodde på hotell Pennar, fikk 3-retters middag, litt vel mye for de fleste av oss midt på natten, men veldig godt.

Hotel Pennar er et enkelt familiehotell med meget god service og god mat.  De serverte havregrøt il frokost, Terje som kom noen dager før oss hadde fått dem til å kjøpe grovt brød, så alt lå til rette for at vi skulle få i oss det vi trengte før konkurransene.  De som bodde på Hotel Linta hadde det også bra. Det var et flottere hotell, men nok ikke så intimt som Pennar.

Begge hotellene lå like ved løypene, så vi kunne gå på ski til start og gå hjem når vi var ferdige med konkurransene.

Løypene var flotte, nydelig kjørt hver dag.  Folk som har vært med i mange år, sa at de aldri hadde opplevd så flotte spor. Arenaen som er en golfbane, brukes også i World Cup. Det var relativt tøffe løyper, og mange merket høyden (ca. 1100m) på toppen av de bratteste bakkene.

Norge fikk mange medaljer.  Detaljer om dette finnes annet sted i bladet.  Ellers var det med løpere på alle nivåer, så vi som ikke er så gode hadde alltid noen å konkurrere med.  Fristil og klassisk var som vanlig på forskjellige dager, slik at vi som gikk klassisk var heiagjeng for fristilerne og omvendt.  Det var stor stemning i løypene.

På fridagen var noen på tur til Venezia og noen reiste opp til Altopiano di Asiago på 1600moh og gikk på ski opp til 2000moh.  Det var en fantastisk tur på ca. 20 km i strålende sol.

Noen av oss brukte fridagen til å hvile bena og ruslet rundt i Asiago, en koselig by.  Vi spiste lunsj i et pizzeria hvor Marit Bjørgen har spist i forbindelse med Tour de Ski en gang.  Det var god pizza i en meget hyggelig restaurant!

MWC2013 hadde samlet mange, virkelig mange frivillige som var overalt og stod til tjeneste.  Til å begynne med var det litt problemer med busstransport.  Vi måtte bruke buss til og fra byen hvor premieutdelingen var.  Det ble imidlertid bedre etter hvert.

Jeg følte at det var en god stemning overalt, i løypene, på stadion, i byen.  Det var lett å få kontakt med folk, og jeg fikk snakket mye italiensk.  Jeg har lært (og lærer fremdeles) språket og syntes det var kjempegøy å få praktisert det.

Etter siste konkurranse var det bankett.  Den var helt fantastisk, ble holdt i teltet hvor det var premieutdelinger.  Det var dekket mange langbord, hvor vi ble plassert nasjonsvis.  Bordene var nydelig dekket med duker, stoffservietter, glass dekketallerkner og hvite porselenstallerkner, og stolene var trukket med hvitt stoff.  På bordet var det hvitvin og rødvin.  Når en flaske ble tom, kom en ny på bordet uten ekstra betaling.  Vi fikk servert mat ved bordene av flotte kelnere.  Vi fikk mange retter, det var 3 retter som hver bestod av ca. 3 forskjellige retter.  Det var deilig mat og god vin, og vi hadde det fantastisk.

Etterpå var det dans, og dansegulvet var fullt.  Alle var glade, og vi fikk til og med kontakt med russere.  Hopp og dans, fingerspråk og klem fungerer bra.

Vi kom sent hjem, og allerede dagen etter skulle vi reise.  Bussen hentet oss kl. 7.30, og så var det rett til Linateflyplassen i Milano og hjem via Stockholm.

Vi er mange som har gode minner fra dette VM, både sportslige og utenomsportslige.

Elin